Hihi!!

Idag ska vi förbi Venjan en sväng för att fira älsklingens pappa. Han är inte hemma när han fyller år så vi firar honom idag istället. Ska prata lite med syrran innan vi åker.

Puss Hej!


Guldbröllop (50 år)

Idag firade vi mormor & morfar som (i morgon) varit gifta i 50 år med att gå på Hotellet i Älvdalen och äta middag.

Mormor & morfar

Vi som var där....

Moster, Mamma, Mormor & Morfar.

Moster, Mamma, och Mormor & Morfar givetvis ;)

Brorsan, Pappa, Syrran & Älsklingen.

Brorsan, Pappa, Syrran & Älsklingen.

Kusinens pojkvän, Kusin, Syrrans pojkvän & Syrran

Kusinens pojkvän, Kusin, Syrrans pojkvän & Syrran.

Mosters man, A & Kusin

Mosters man, A & Kusin.

Jag

Och jag så klart :)

Middagen bestod av Fläskfilé & Klyftpotatis & sen nån sås som jag inte riktigt vet vad det var. Men det var gott och det var juh iaf. huvudsaken :) hehe...

Efterrätten...

Efterrätten

Mums ;)

Kan inte säga annat än att vi hade jätte trevligt.


Grattis än en gång till mormor & morfar på eran dag!
LOVE!

På Besiktning, På Besök & På 78 Års Kalas.

Japp.. Och allt på en och samma dag :) (Igår)

Det började med att vi åkte till Malung på besiktning. Åkte via Venjan och plockade upp älsklingens pappa och hans fru som fick följa med och visa vägen. Bilen gick igenom med blankt papper :) Inte ens en "Bra att veta" notering. Kändes jätte skönt.

Efter det åkte vi tillbaka till Venjan och stannade där ett tag för att umgås. Fick 5 st säsonger med Arkiv X som varken jag eller Madde lyckats få tag på. :) Har snart plöjt 1:a skivan jag fick. Lilla nördiga mej ;) hehe! Lite senare kom älsklingens Farmor & Farfar dit och hälsade på. Trevligt! :) Sen satt vi och pratade lite och kollade på lite bilder. Innan vi åkte vidare gick jag och G ut i trädgården och kollade lite. G kom med den super bra iden att jag kunde få en bukett blommor att ta med till Mormor på hennes födelsedag. Rosa / Vita / Lila.... SUPER fiiiina! Fick också nån blåklint. (Tror det var så dom hette)

Sen var det bara att gnissa till mora. Mormor blev jätte glad för buketten (Tack G!, Ska även hälsa tack så mycket). Satt och fika en stund innan det var dags att bege sig hemmåt. Grattis mormor igen.

På lördag kl.18:00 ska vi samlas på hotellet i Älvdalen för att fira mormor & morfar som firar 50 årig bröllopsdag på söndag! Ska bli kul!

Och idag fyller Pappsen år så ikväll ska vi upp till dom och fira honom. :D Grattis Pappa!


Usch! Betalade räkningar igår och jag måste säga att det är ett under att pengarna räcker till. Jag hoppas verkligen att jag får ett jobb snart. Och att Danne får ett bättre jobb där han iaf. får jobba 100%. Faan va skönt det hade varit.



Nej. Förlåt men nu känner jag suget efter Arkiv X. Det är nästan så jag kan höra "dom" ropa på mej.

Hej då! :D hehe!

Tråkigt besked.

Idag ringde svärmor (Älsklingens mamma) hit för att meddela tråkiga nyheter. Älsklingens gammel morfar har somnat in.

Diskuterade med älsklingen när vi var på väg hem från Linköping om vi inte skulle svänga förbi Karlskoga och förbi alla som bodde där för att säga hej. Men vi valde att fortsätta och ta det en annan gång.
Dels för att vi var trötta och bara ville hem så fort som möjligt och sen för att vi inte visste var vi va tack vare den där jäkla GPS:n som visade ut oss i skogen på nån jävla grusväg och en massa annat konstigt.. Åkte juh inte den gamla vanliga vägen som vi brukar om man säger så. Och vi kände inte att vi orkade vända heller utan litade på GPS:n. Men vi är juh hemma iaf.

Men vi fick höra efteråt att det hade inte spelat någon roll om vi åkt förbi Karlskoga för dom var ändå inte hemma.

Älsklingen sa att sist vi var där (hos gammel mormor och gammel morfar) och hälsade på så hade gammel morfar sagt när vi skulle åka hemmåt... "Dröj inte för länge nu" (Alltså tills nästa gång vi skulle komma och hälsa på). Suck! Men tids nog så ses vi alla igen. Det tror iaf jag!

Hoppas att det är bra med lilla gammel mormor iaf efter omständigheterna. Sådana underbara människor. Jag är glad att jag fått träffa dem både.


Vila I Frid "Gammel morfar"


Resultat

Hejsan.. Ledsen att jag inte skrev nått över hur det gick på skjutningen, men jag kan lova att jag slocknade så fort vi satte oss i bilen på väg hem. Var ganska trött.


Resultaten:
Max träffen är 48.
(Antal träff / Antal Tavlor)

Juniorer C:
1:a - Madelene S.      39 / 23  Poäng: 6
2:a - Tom M.               39 / 23  Poäng: 4
3:a - Andreas L.         33 / 17  Poäng: 4

A1:
2:a - Tom M.               29 / 17  Poäng: 12

B2:
8:a - Camilla S.          25 / 14  Poäng: 11

C3:
13:e - Stefan S.          43 / 21  Poäng: 9  (Standard medalj Brons)

D2C:
1:a - Camilla S.          37 / 19  Poäng: 26

R3:
21:a - Stefan S.           36 / 23  Poäng: 13


Ska jag vara helt ärlig så trodde jag inte att jag skulle komma 1:a i D2C. Fick resulatet på mailen... Visste inte det innan pappa berättade det. I B2 var det ganska väntat men det gick ändå bättre än förväntningarna.

För er som inte vet så har jag nyligen börjat skjuta i B (kaliber 32, lite grövre än i C som är kaliber 22) igen efter nått års uppehåll så jag har inte riktigt kommit igång i den klassen ännu. Men det ska bli:) Är juh inte billigt direkt. Men roligt kan jag lova! Hehe!

Det var första gången som någon av oss varit i Sala på skytte tävling och fler gånger blir det nog skulle jag tro.

Kan inte säga annat än att det var en toppen dag.


Ha det bra!

Silverträffen I Sala.

Nu sitter vi i bilen på väg till ännu en skytte tävling. Får hoppas att det går bättre än förra helgen. Känner mej någorlunda laddad iaf. :) Har väl ca 7 mil kvar. Gick upp vid 5 i morse när syrran ringde och väckte mej. Packade i alla grejer jag skulle ha med och kokade lite nyponsoppa. Tog t.o.m. med mej gröt :P och baguetter, skinka och tomat.. sen har pappa och de andra med sig gurka och ost. :P mmm.. nu blev jag nästan lite hungrig! hihi.. men jag glömde dock mina morötter och salladen. men men.. känner mej lite nyttig iaf. hehe!

Haha! Nu sitter jag och Madde och lyssnar på Ewes låt.. "Aldrig nöjd" hehe! så typisk henne. ;) hihi!

Madde tillägnade just en låt till mej och Ewe.. FAAAAN! va söt hon är... "you have always been my brightest star......" ÅÅÅåååhhh! Älskar er mina underbara syskon. Det finns inget i värden jag älskar mer än er. Ni kan mej, Ni förstår mej och jag älskar er för det. (Och de är ju inte de enda jag älskar så klart. Har juh även min egna lilla familj ;) hihi!).

Nu har vi ca 5 mil kvar. Det rullar på :) snart framme. faan va skönt! Jag, Pappa och Tom kommer gå i en patrull och i den efter går Madde och Adde. Tråkigt att inte alla går i samma men vi har juh nån iaf. Andra varvet för min del kommer bli lite ensamt. men jag ska se om jag kan få med nån som går med mej. :)

Nej nu måste jag packa ner den här och plocka ihop allt jag har spridit ut runt omkring mej. :)


Får se om jag har humör och ork att skriva någon rad på hemvägen ;)



Puss Hej!

Hejsan hoppsan :)

Just nu sitter vi i bilen på väg till borlänge för att dels hämta Tobbe som kommer med tåget och sen för att åka vidare till Falun. Sen ska vi på årets sista bilträff eller vad det nu är.. har för tillfället ingen större koll.. men det brukar jag väl aldrig ha :) hehe! Ska även hälsa på Roger en sväng.

Faan... jävla biljävle (förlåt M). Men vi har inget halvljus... inte alls roligt. Antingen blir vi bländade av mötande eller så bländar vi med helljuset för att kunna se nått. Suck! Men förhoppningsvis så kommer den där saken på tisdag, som antagligen är trasig eller glapp.. Den skulle egentligen gå på 1500:- men älsklingen har pratat med nån (vet inte vem) som kunde sälja sin för 300:- tyvärr så är det pengar vi inte har men vad ska man göra då när bilen snart ska besiktas?? Och sen när jag använder bilen vill inte jag bara åka på känsla i mörkret.. men men.. vissa saker får man lov att offra.

Nu är vi iaf. en bit utanför Leksand. Tåget som Tobbe är på skulle vara framme kl. 20.10... oups!.. sorry! Vi skyndar oss. Men det går inte så fort när vi måste sänka hastigheten när vi får möte hela tiden för att vara på den säkra sidan.

Aja.. tur att det inte är vinter iaf. hehe!

Nej nu ska jag packa ner den här tror jag. =)



Puss Hej!

Måste bara skriva..

Att jag är så jävla förbannad.. Har fått reda på att Jerrys "polare" har lagt ut bilder på Jeryys olycka på internet. UTAN att fråga Jerry. Jag tror att lillebror mår tillräckligt dåligt över det som har hänt. Sitter hemma med 2 gipsade ben. Fy Fan! Visst.. det kanske var självförvållat men det spelar faan ingen roll! Snacka om att vara respektlös!

Mamma har iaf. pratat med deras lärare som ska ta upp det med dessa. Så jag hoppas för deras skull att dom tar bort skiten. Hade varit en sak om de frågat lillebror om tillstånd men det har dom inte och Jerry vill inte att det ska vara där.


Fy Fan!

Skruttan och Whiskey.

Här ser man skillnaden på Skruttan och Whiskey...

Sötnosar.

Det här fotot är taget för inte allt för länge sedan. Men Skruttan ser nästan ut som en kattunge.


Puss puss på mina sötnosar.

Lillen..

Som jag redan har nämnt så har vi skaffat en till liten misse :) Vi har fått några förslag på vad lillen ska heta, och det fick bli Tussan. För er som inte sett henne.....

Här ligger hon hos min syster och sover.

Våran Nya Älskling!

Vi trodde inte att det skulle gå så bra med tanke på skruttans humör.. men vi hade fel. Den lille är väldigt tuff om man säger så. Och det är inte skruttan som fräser ifrån utan det är Tussan. En liten tuffing med andra ord! :) Men allt eftersom så har det gått bättre och bättre. Och nu leker dom för fullt. :)

När man knäpper kort på Tussan så ser hon väldigt stor ut fast hon är så liten, men på bilden nedan så skiljer det en del som ni kanske ser... Och trots det så skiljer det en del mellan skruttan och fullstor katt :) När man kollar på Lollos katter och sen på henne så ser Skruttan ganska liten ut också. hehe!

Busan &

Men men.. har mina aningar om att Tuffsan kommer storleksmässigt vara en större katt när båda är fullvuxna. Vet inte varför men jag tror det. :) hihi!

Jäääävlar... kan nästan tro att dom river lägenheten.... Jäkla busungar :) Faaaaan... vänta.. ska bara gå och kolla vad dom syslar med.. Det är speed på dom kan jag lova.. hehe!.............

Tillbaka.. fick ett kort på dom....

I Mattes Cube Låda :)

Visst ser dom oskyldiga ut ;) Hihi!

Tror att vi gjorde rätt val om att skaffa en till. Nu är inte lille Skruttis ensam om dagarna när matte och husse är ute och ränner.



Puss på er!

Hejsan..

För er som redan vet om att vi har skaffat en till katt men att jag inte skrivit om det ännu beror på att jag vill lägga upp nån bild på henne samtidigt:) MEN.. har inte lyckats få en hyfsad bild på henne ännu.. Hon sitter inte still direkt.. hehe!

Har nyss fixat med naglarna igen.. "Fransk manikyr" hehe! Mina naglar är ovanligt långa för en gångs skull..

Danne sa nyss att det hade varit gått med en cheesburgare.. mm... det kan jag hålla med om. Men hur ska man göra när man inte äger en krona :( Surt! Aja! skit samma!

Nu ska vi lägga oss och kolla på en film.



Sov så gott

Kopparknallen i Falun.

Igår började dagen med att jag fick gå upp vid 8:00. Det var meningen att vi skulle börja åka då men de andra var lite försenade så jag fick sovmorgon :) Hehe!

Väl framme i Falun började vi med att väga in vapnen. Efter det fyllde vi i kort över vilken klass och vilket vapen vi skulle skjuta med. Jag skulle skjuta med både B & C (kaliber 32 & 22). Efter att vi lämnat in korten så hade vi ca 10 min på oss att göra oss i ordning innan våran patrull med C vapen skulle ut på första varvet.

Någon det gick väldigt bra för under varvet var Madde som i slutändan bara tappat 6 träff. Själv tror jag att dom sa att jag tappat 13 träff. Vet inte vad jag höll på med men träffen satt inte där jag ville. Fast vi var uppe på Älvdalens skjutbana dagen innan och sköt in. Men men, så kan det gå ibland.

Adde stackarn då.. vet inte vad han tänkte på under varvet... Men när vi skulle fram och räkna träff så hade Adde noll och Madde hade 12 träff på sin tavla. (Max man kan ha är alltså 6 träff). Adde sköt med andra ord på fel tavla. Vi andra hade lite roligt åt honom men det kan jag lova att jag ångrar.

När det var min tur att gå med B (som jag gjorde ganska direkt efter att vi kom tillbaka med C) så hann jag inte mer  än till tredje stationen för än jag sköt på fel tavla jag också. Men men.. ångrar att jag mobbat Adde lite där. hehe!
Gick inte så bra för mej med B vapnet heller. aja!

På vägen hem iaf. så kläckte jag ur mej att jag hade skänkt en 20 lapp till en dam i Linköping som kommit fram med en lapp på knagglig svenska och ett fotografi på 2 små barn. Och hade jag inte gett henne nått så hade jag fått så dåligt samvete. Även om det skulle vara en bluff.. men det visste jag ju inte för tillfället. Sen blev jag totalt dumförklarad och de andra bara skrattade åt mej. Sen börjar Tom i baksätet.. "Snela jelp mäj... inGa penGar!" Och då började alla skratta ännu mer.. sen sa han igen "Miila.. jelp mäj... snela!" Sen började jag själv skratta så tårarna sprutade.. mascara i hela ansiktet.. skit bra! Hahaha!

Senare när vi kommit hem så kommer Madde, Adde och Ewa på besök och säger att dom har en present med sig till mej.. Fram kommer en sparbössa som dom skrivit en egen text på.. Följande stod på bössa... "Hjep mej snela" "Saving for dummies" och "Pängarna går til alla fadderbarn i afikat" haha!! skit sneeelt!

Tack tack!


Tommy 18 år! (i efterskott)

Grattis Tommy på 18-års dagen i efterskott! Jag hoppas att du fick en toppen dag och att du hade roligt!
Skulle skriva redan i lördags men det fanns två stycken som ville vara hjälpsamma och trycka på knappar :) Så jag tänkte att jag skriver senare istället så det fick bli nu! :)


Grattis igen!


Snart klara för avfärd..

Har väl snart packat allt som ska med hem. Ska bara packa ut det i bilen och sen packa ner datorn. Usch! Vill inte hem :(
När jag pratade med mamma igår så sa hon att vi hade en jätte hög med post. Säkert räkningar också. kul!

Upptäckte igår att luften i ena framdäcket hade pyst ut. Fyllde på det så förhoppningsvis blev det så när dom lyfte upp bakdelen på bilen. Var ut och kollade nyss och det såg okej ut.

Nej nu ska jag ut och hjälpa älsklingen packa ut i bilen.

Får väl se om jag skriver senare.



Puss & Kram

Sista kvällen!

Ja det kan man väl lugnt säga för imorgon bär det av hemmåt igen, och då kommer jag inte kunna skriva så mycket för det blir jag som ska köra.


Idag har vi (Jag, Danne & Lollo) varit nere på samhället en sväng för att handla. Blev lite mat och annat tjafs :) hehe..


Senare när Patrik kom hem från jobbet så åt vi först mat (Potatisgratäng och grytbitar... mums.. hehe!)
och sen gick Patrik och Danne ut för att byta lite delar på BMWn.
Jag och Lollo "tvingade" oss själva ut i skogen (runt huset) för att plocka lite mer svamp. Ojojoj.. jisses vad många svampar jag hittade.  JAG!! jaa det är sant! fråga Lollo :D Haha!
Och jag kan juh säga att jag vet varför jag hittade så mycket också, och det har jag kommit på alldeless själv. Jo, varken Patrik eller Danne var med.
För sist vi var ut i skogen så gick jag sist (med andra ord bakom Lollo, Danne och Patrik) så dom hade ju redan länsat skogen när jag kom fram.
Lagom när vi kom upp på gården så ringde mamma så jag pratade med henne ett tag. Saknar dom där hemma faktiskt. Sen gick jag bort till Danne och Patrik för att kolla hur det gick för dom. Danne sa att det tog Patrik nån minut bara att byta det där som sitter fram vid däcket på ena sidan. Kommer inte på vad det heter. Länkarm eller nått sånt. Och det var juh bra att det inte krånglade för dom.


När jag kommer in så hinner jag inte mer än ta av mej skorna förrän Lollo säger att hon hittat en fästing på sig. FAAN just ja.. dom där jävlarna hade jag glömt. Sprang in på toa där det var bäst belysning och sliter upp tröjan för att kolla... hittar ingen där... eller där.. eller där..
hmm.. kollar lite på byxorna... Och där.. inte ens en centimeter från huden trippar en liten jävel. I ren panik sprätter jag iväg den lille faan..
Har inte en aning vart den tog vägen, Jag ropar på Lollo som kommer och hjälper mej leta. Men förhoppningsvis lyckade jag träffa handfatet så den for ner där. Sen var det bara att kasta av sig kläderna och hoppa in i duschen. Vilket man ville eller ej.

Efter det så åkte vi alla fyra ut till kyrkogården för att tända ljus hos M. Tog bilen in som sist. Men nu fanns det iaf. belysning. Sen tog vi samma väg ut som vi andra gjorde sist vi tog bilen in. Danne satt i baksätet och sa nått om att det syns vilka som är familjegravar, p.g.a de aningen större gravstenarna. Sen kläcker Patrik ur sig: -"Tsjaa, fast det är ganska dött här"! Men haha tyckte jag, nu va juh han rolig så det räckte. hehehe!!!
När vi kommer ut på parkeringen så kommer det en bil på väg in. Det är Ms Pappa och brorsa. Dom skulle in en sväng till M också. Stod och pratade med dom och efter ett tag så hör vi ett djur som skriker i skogen. Undrade vad det kunde vara och då sa J (Ms pappa) att det var ett rådjurs kid, och då ställde jag en smart fråga (enligt mej själv) är det en sälunge. Bra bra! Inte just! Dom heter Kut och inte Kid. Jaja, men kan juh inte vara bäst jämt! Dom andra fick sig ett gott skratt (som vanligt) men det bjuder jag på! :) sen åkte vi vidare.

På hemvägen tyckte Patrik att vi skulle ut på en liten vildsvins safari. Sagt och gjort. Hittade inte ett enda vildsvin. Åkte ut på en åker för att följa efter några "Renar" (som dom retar mej för) som i själva verket var hjort. En bit in på åkern säger Lollo något fiffigt..  -"Vart tog vägen vägen, vi är på en åker och åker". HAHAHA!! SMART svärmor! Inte för att hon menade det (så blåst är hon inte) ville bara vara lite rolig. Hihihi!! :D

Jooo på tal om "Renar"! Det var så här att i fredags (begravningsdagen) så var vi juh ut till olycksplatsen i karavanen. Och på vägen tillbaka så säger Lollo att jag ska köra försiktigt för det finns mycket djur efter vägen. Och mycket riktigt mitt framför bilen hoppar ett djur upp.  Smartskallen jag var juh tvungen att kläcka ur mej den supersmarta kommentaren  "Vaaah! har ni också renar?" -"Nej Millan, det där är en hjort!" säger Lollo. Bra Milla BRA!!

När vi kom hem sen iaf. så gjorde vi varmar mackor. Sen gick Patrik och "sköt sig i benet" :) Och kvar upp är jag, Danne och Lollo.. eller nej.. inte Danne.. han har somnat på soffan. Så vi ska väl inta "snarklådan" vi också.


Ska väl bege oss hem vid lunchtid imon.




God natt med er!!


Bloggtorka... som syrran brukar skriva :)

Har inte just haft någon lust att sitta vid datorn för tillfället. Det var meningen att vi skulle åka hem till Dalarna i Måndags men det blev ändrade planer. Danne blev sjuk och kan förstå att han inte hade någon större lust att sitta i en bil i 6 timmar.
Vet inte om man ska säga att det var tur att vi inte åkte hem... Upptäckte idag att bränsle slangen läckte.. det är hål på den. Jippie.. INTE såå konstigt att bensin mätaren sjunkit så snabbt. Tankade fullt i Söndags (80 Liters tank) och nu har vi 50 liter kvar. Och då har vi åkt in till samhället max 1 gång per dag (ca 1,2 mil) och in till Linköping en vända (ca 5 mil). Hejja hejja! Det går bra för vårat lag. Eller inte!

Idag har jag och Darling åkt in till Linköping för att gå in på Biltema för att köpa VIKTIGA delar till bilen.. Ska juh besiktas snart så går den inte igenom nu så vet då inte jag. Ska passa på att byta olja, filter och tändstift också. Känner mej riktigt stollt. Jag som har sån köpmani har inte handlat en pinal som är oviktig utan endast saker vi MÅSTE ha. hehe!

Igår av någon anledning så blev jag haft döv på ena örat. Visste inte vart jag skulle ta vägen. Så Lollo letade fram ett öron ljus som vi testade. Blev lite bättre men inte mycket. Patrik sa att han trodde att det skulle ge med sig om jag sov på det örat under natten. I morse när jag vaknade hörde jag ingenting. Shit! Faan!! jaa vad ska man tro om man aldrig varit med om det förut?? Trodde att jag blivit döv. Helt ärligt. Så innan vi gnissade iväg till Linköping så stannade vi till på Åtvidabergs vårdcentral. Fick träffa en sköterska som kollade i örat på mej. Slutade med att jag fick spola. Och det hjälpte kan jag säga. Det var en vaxpropp (BLÄ!! äckligt). MEN nu hörde jag bättre på det örat så jag frågade om hon inte kunde ta det andra örat också, så det gjorde hon.
Nu kan de andra inte snacka skit utan att jag hör längre :D haha! Och sen kan inte Patrik kalla mej för proppen heller, som jag fick heta igår :)

På tal om uttryck... Häromdagen så stängde Patrik av den "stereofoniska ljudåtregivningsapparaten" (Radio). Lollo "Mjäll kriga" (Head bang) och sen gick Patrik och "sköt sig i benet" (Gick och lade sig).

Andra uttryck som Patrik brukar ha är:
Pedalsyra = Fotsvett
Polera gravstenarna = Borsta tänderna
Snarklåda = Säng
Snarklåde ingredienser = Sängkläder
Slafsblafs = Vindrutetorkare
Tassskydd = Strumpor
Jam = Katt
Vaff = Hund
Vrida anus i vinkel = Skita
Avföringscentralen = Toalett
Vaffe & Smörfås = Kaffe och smörgås
Tofflor = Våfflor

Det var några av dom.. :D Hahaha! Kan juh iaf. inte missa att ha roligt när man är här nere och hälsar på.


Igår när vi spelade kort, Jag, Danne och Lollo (för Patrik hade skjutit sig i benet) så hade vi radion på och der var nått program där dom satt och pratade om "Magiska Stunder", Då avbryter Lollo och säger att magiska stunder för henne är att gå med mej i svampskogen och höra mej säga "Jag hittar inte en enda svampjävel" eller "jooo.. se på faan... en flugsvamp".
Haha.. :)

Nu börjar det kurra i magen.. Lollo har börjat göra sina köttbullar.. MUMS!! HUNGRIG!

Var nyss ut på altanen och hämtade skruttis som på något sätta hade tagit sig upp i taket. Och där uppe satt hon och kunde inte ta sig ner. Hon hade lycktas ha ner Lollos spegelhjärta som hängde i närheten så det gick sönder.. så just nu sitter Lollo och försöker limma ihop det. MEN det går inge bra för henne. Har limmat fast hjärtat i Netto bladet.. Lyckat Lollo:) HAHAHAHA!!!!


Nej nu har jag kramp i händerna..

Ska se om jag skriver lite mer senare.


Bye!!

Begravningen den 5/9-2008

Iförgår var det begravning för M.

Dagen började med att vi gjorde oss i ordning och åkte till gamla kyrkan här i Åtvidaberg.


(i Åtvidaberg)


När vi kommer in i kyrkan så får vi våran handblomma (2 st röda rosor) och en psalmbok. Vi går och sätter oss och sen tittar jag upp... Fick tårar i ögonen direkt.


(Gamla Kyrkan)

Efter några sånger, psalmer och lite prat och tårar är det dags att förflytta sig till kyrkogården. Pappan, brorsan och några släktingar går fram för att bära ut kistan till begravningsbilen. Därefter får var och en ta med sin blombukett som stått framme i kyrkan vid kistan för att sedan ta med den ut till kyrkogården.


Utanför kyrkan stod många och omfamnade varandra. Sedan började man bege sig till sina bilar för att åka efter begravningsbilen ut till kyrkogården.


Vi börjar sakta men säkert rulla efter i karavanen, och när vi närmar oss en korsning så får vi se att polisen har stoppat trafiken så att alla efter begravningsbilen skulle komma på led. Det tyckte jag var väldigt fint.


På väg till kyrkogården.

Väl framme vid kyrkogården så fick vi gå efter begravningsbilen en bit in på kyrkogården. Väl framme så skulle de anhöriga bära ut kistan ur bilen för att sedan sänka ner den i marken. Johan som var där för att hjälpa till förklarade hur dom skulle göra.

När kistan var nere fick var och en (familjen först givetvis) kasta ner sin handblomma på kistan, och lägga buketten bredvid graven.


Blombuketten som var från oss...




Blommorna runt graven...

Runt Graven

När alla hade lagt sina blommor trädde Johan fram igen och berättade att graven skulle vara klar (grävd igen) inom några timmar, så om man ville så fick man komma dit igen.

Nu var det jobbigaste över... Nu skulle de flesta av oss samlas vid Församslinggården för att prata och dricka kaffe. Där inne så läser Johan och en till upp Blomstergåver och sista hälsningar m.m. Efter det kliver prästen (och två av Ms klasskompisar) fram och berättar att dessa två hade anordnat en bok i skolan som låg vid receptionen där alla som ville kunde skriva en sista hälsning. Boken överlämnades sedan till Ms föräldrar.

Senare kom C (Ms mamma) fram till oss och frågade om inte vi kunde skriva någon rad i boken för det skulle betyda väldigt mycket för henne, självklart svarade vi. Lollo fick börja med att skriva nån rad. Sen var det men tur... Jag tänkte skriva under lollo men R (Ms bror) avbröt och sa att jag fick skriva på ett eget blad om jag ville. Då sa jag att jag inte hade tänkte skriva så mycket. Då sa R att det fanns dom som bara skrivit två ord på en sida. Jaha.. okej tänkte jag, då skriver jag också på en egen sida. När jag var klar så ville Lolla läsa vad jag skrivit. Sen började hon fnittra. Inte skriva så mycket, sa hon sen, du skrev juh nästan en hel roman hehe. R, älsklingen och hon började skratta. En hel roman tänkte jag.. Tss.. det var en mening mer än vad Lollo själv hade skrivit. Hehe!

Efter kaffet åker vi (Jag, älsklingen och Lollo) tillbaka till kyrkogården för Danne ville ha nån bild. Jisses vad blommor det var.


med alla blommorna.

Efter det åkte vi hem för att äta lite innan vi skulle ut igen.

Vid 23:00 tiden skulle de som ville samlas vid Willys parkeringen för att sedan åka karavan ut till olycksplatsen för att tända ljus. När vi kommer in på parkeringen så hinner vi knappt gå ur bilen, sen står Ms pappa där och tar emot oss. Vi står och pratar lite och efter en stund så kommer R (Ms bror) som ville åka med oss ut. Han blev jätte glad när älslingen frågat om han ville det.

Någon minut efter kl.23:00 så börjar vi rulla från Willys parkeringen. Alla i ledet hade sina varningsblinkers på. Det var riktigt mäktigt. Men jag kan tänka mej att det var ännu mäktigare första gången alla åkte ut för då sa de att det var ca 70 bilar som åkte ut. Nu kanske det bara var 30-40 nånting. Men jag tyckte ändå att det var mäktigt. Alla hade prakerat vid sidan av vägen och hade sina varningsblinkers på.


med varningsblinkers

Vi gick fram till ljusen för att ställa ner vårat bland alla som stod där.

Tända ljus


Träffade C & J (Ms mamma och pappa) där ute också bland alla Ms vänner och bekanta.

Innan vi åkte hemmåt svände vi förbi kyrkogården igen för att tända ett ljus. Det var jag, älsklingen, Lollo och R.


Taget snett uppifrån

Jag klev bredvid graven för att knäppa ett kort men fick panik när jag kände att jag stod på jord så jag stutsade upp till de andra och av misstag knäppte jag ett kort (nästan i ansiktet) med blixt. Vilket gjorde att jag blev ännu räddare. De andra bara skrattade åt mej.

Så R sa att han kunde gå runt och knäppa åt mej och tacksam är jag för det. Hehe! Och Lollo sa att hon är rädd för att vara på kyrkogården i mörkret (plus att klockan var efter tolv på natten gjorde inte saken bättre). Det var lite läskigt. hehe!

Vi hade fått tillstånd av Ms mamma att ta bilen ut på de små gångarna (fanns juh inga lampor ännu) så vi skulle slippa gå i mörkret.

Så när vi  skulle åka därifrån för att bege oss hemmåt och släppa av R så var det inte BARA att backa.. Så vi fortsatte frammåt för att hitta en bättre väg ut. Och jag kan lova att kyrkogården inte alls var så liten som den såg ut att vara i dagsljus. Rena rama labyrinten. hehe. Men tillslut iaf. så hittade vi äntligen ut. Sen hände det inte så mycket mer den dagen.

Och jag kan lova att det var en mycket lång och jobbig dag men tack och lov med lite skratt trots allt!




En sista hälsning.
Vila i Frid


 


Begravning den 5/9-2008

Iförgår var det begravning för M.

Dagen började med att vi gjorde oss i ordning och åkte till gamla kyrkan här i Åtvidaberg.

(i Åtvidaberg)

När vi kommer in i kyrkan så får vi våran handblomma (2 st röda rosor) och en psalmbok. Vi går och sätter oss och sen tittar jag upp... Fick tårar i ögonen direkt.

(Gamla Kyrkan)

Efter några sånger, psalmer och lite prat och tårar är det dags att förflytta sig till kyrkogården. Pappan, brorsan och några släktingar går fram för att bära ut kistan till begravningsbilen. Därefter får var och en ta med sin blombukett som stått framme i kyrkan vid kistan för att sedan ta med den ut till kyrkogården.

Utanför kyrkan stod många och omfamnade varandra. Sedan började man bege sig till sina bilar för att åka efter begravningsbilen ut till kyrkogården.

Vi börjar sakta men säkert rulla efter i karavanen, och när vi närmar oss en korsning så får vi se att polisen har stoppat trafiken så att alla efter begravningsbilen skulle komma på led. Det tyckte jag var väldigt fint.

På väg till kyrkogården.

Väl framme vid kyrkogården så fick vi gå efter begravningsbilen en bit in på kyrkogården. Väl framme så skulle de anhöriga bära ut kistan ur bilen för att sedan sänka ner den i marken. Johan som var där för att hjälpa till förklarade hur dom skulle göra.
När kistan var nere fick var och en (familjen först givetvis) kasta ner sin handblomma på kistan, och lägga buketten bredvid graven.


Blombuketten som var från oss...



När alla hade lagt sina blommor trädde Johan fram igen och berättade att graven skulle vara klar (grävd igen) inom några timmar, så om man ville så fick man komma dit igen.
Nu var det jobbigaste över... Nu skulle de flesta av oss samlas vid Församslinggården för att prata och dricka kaffe. Där inne så läser Johan och en till upp Blomstergåver och sista hälsningar m.m. Efter det kliver prästen (och två av Ms klasskompisar) fram och berättar att dessa två hade anordnat en bok i skolan som låg vid receptionen där alla som ville kunde skriva en sista hälsning. Boken överlämnades sedan till Ms föräldrar.
Senare kom C (Ms mamma) fram till oss och frågade om inte vi kunde skriva någon rad i boken för det skulle betyda väldigt mycket för henne, självklart svarade vi. Lollo fick börja med att skriva nån rad. Sen var det men tur... Jag tänkte skriva under lollo men R (Ms bror) avbröt och sa att jag fick skriva på ett eget blad om jag ville. Då sa jag att jag inte hade tänkte skriva så mycket. Då sa R att det fanns dom som bara skrivit två ord på en sida. Jaha.. okej tänkte jag, då skriver jag också på en egen sida. När jag var klar så ville Lolla läsa vad jag skrivit. Sen började hon fnittra. Inte skriva så mycket, sa hon sen, du skrev juh nästan en hel roman hehe. R, älsklingen och hon började skratta. En hel roman tänkte jag.. Tss.. det var en mening mer än vad Lollo själv hade skrivit. Hehe!
Efter kaffet åker vi (Jag, älsklingen och Lollo) tillbaka till kyrkogården för Danne ville ha nån bild. Jisses vad blommor det var.

(Bild på graven igengrävd)

Efter det åkte vi hem för att äta lite innan vi skulle ut igen.

Vid 23:00 tiden skulle de som ville samlas vid Willys parkeringen för att sedan åka karavan ut till olycksplatsen för att tända ljus. När vi kommer in på parkeringen så hinner vi knappt gå ur bilen, sen står Ms pappa där och tar emot oss. Vi står och pratar lite och efter en stund så kommer R (Ms bror) som ville åka med oss ut. Han blev jätte glad när älslingen frågat om han ville det. Någon minut efter kl.23:00 så börjar vi rulla från Willys parkeringen. Alla i ledet hade sina varningsblinkers på. Det var riktigt mäktigt. Men jag kan tänka mej att det var ännu mäktigare första gången alla åkte ut för då sa de att det var ca 70 bilar som åkte ut. Nu kanske det bara var 30-40 nånting. Men jag tyckte ändå att det var mäktigt. Alla hade prakerat vid sidan av vägen och hade sina varningsblinkers på.

(Bild på bilarna)

Vi gick fram till ljusen för att ställa ner vårat bland alla som stod där.

(Bild på ljusen)

Träffade C & J (Ms mamma och pappa) där ute också bland alla Ms vänner och bekanta.
Innan vi åkte hemmåt svände vi förbi kyrkogården igen för att tända ett ljus. Det var jag, älsklingen, Lollo och R.

(Bild på graven)

Jag klev bredvid graven för att knäppa ett kort men fick panik när jag kände att jag stod på jord så jag stutsade upp till de andra och av misstag knäppte jag ett kort (nästan i ansiktet) med blixt. Vilket gjorde att jag blev ännu räddare. De andra bara skrattade åt mej. Så R sa att han kunde gå runt och knäppa åt mej och tacksam är jag för det. Hehe! Och Lollo sa att hon är rädd för att vara på kyrkogården i mörkret (plus att klockan var efter tolv på natten gjorde inte saken bättre). Det var lite läskigt. hehe! Vi hade fått tillstånd av Ms mamma att ta bilen ut på de små gångarna (fanns juh inga lampor ännu) så vi skulle slippa gå i mörkret. Så när vi  skulle åka därifrån för att bege oss hemmåt och släppa av R så var det inte BARA att backa.. Så vi fortsatte frammåt för att hitta en bättre väg ut. Och jag kan lova att kyrkogården inte alls var så liten som den såg ut att vara i dagsljus. Rena rama labyrinten. hehe. Men tillslut iaf. så hittade vi äntligen ut. Sen hände det inte så mycket mer den dagen.
Och jag kan lova att det var en mycket lång och jobbig dag men tack och lov med lite skratt trots allt!


En sista hälsning.
Vila i Frid


Jahapp...

Igår var vi förbi en blomsterhandel och beställde blommor till begravningen. I Övrigt har vi inte gjort nått speciellt.

Idag har vi inte gjort så mycket heller förutom att vi var förbi skrotnisse och köpte lite delar till BMW:n. Hela 40:- kostade det. Ojojoj!! :) hehe!
Annars har det varit ganska lugna dagar.

Dannes syster ringde till honom tidigare idag och berättade att hans pappa och frun var på väg in till veterinären med Bamse. :( Det slutade med att han fick avlivas. Det är som Gina sagt.. Han lever på övertid. Katten var juh trots allt 19 år gammal. 
Vila I Frid Misse Lilla!

Nu ska vi kolla på lite tv sen måste vi sova för imon ska vi upp tidigt. Kommer bli en mycket jobbig dag ;( 


Skriver väl kanske imon!

R.I.P
M & B


Tisdag.

Idag har vi som vanligt ätit frukost :) (Helt ointressant men ändå... för dom som inte visste..).

Varit nere på samhället en sväng. Älsklingen har visat mej runt lite.
Sen åkte vi hem. Spelade lite kubb... Daniel och Lollo vann, för dom som bryr sig ;( Och jag o Patrik vann nästan :D hehehe..
Sen spelade vi det klassiska spelet 7:an. Sa ytterligare en gång att jag skulle dansa naken om jag vann på på mina skiiit kort.. jo vem faan tror ni vinner.. JAG! Ska faan ALDRIG mer säga så. eller också ska jag det så vinner jag över alla :D Trodde juh inte att dom skulle komma ihåg det idag heller. men jooo då. Partik sa att jag skulle ställa mej på 35:an. (stora vägen som går förbi deras hus... men nu e det juh så att jag vill inte bli vållande till någos olycka så jag sket i det..).
Så den här dagen har vi absolut inte gjort mycket alls. Det är prat om att vi ska försöka åka till Linköping imon så vi får väl se. Men nu ska jag och älskling försöka sova lite..


Hörs då hej!

Svar på kommentar :)

Till Gina...
Om du tycker köttfärsåsen är god så ska du testa mandarinköttet.. Mums. DET var verkligen gott!! Är du avudnsjuk nu?? hehe.. vi får testa att laga det nån dag. Har fått recept på det. :P

Hälsat på familjen...

Idag har vi inte gjort så mycket.. Åt frukost.. Gjorde oss i ordning för att kunna vistas ute :) Patrik var hemma från jobbet idag. Han mådde inge bra alls imorse. Förkyld stackarn! Låg i sängen fram till 12:00 ungefär. Inte likt honom som brukar vara uppe med tuppen. Senare åkte vi ner på samhället för att handla. På vägen hem skulle Lollo visa var hon trodde att Jalles nya ställe låg. Hon pekade på restaurangen längst ut på kanten... Sen sa hon -"Men där står han juh". Och det gjorde han. Så vi vände och åkte dit för att hälsa. Han visade oss runt i sin nya restaurang. Ganska fint place faktiskt. Snyggt!

Sen åkte vi hem för att äta. Under tiden som Lollo lagade maten så var jag ute och putsade upp BMW:n med Bumper Shine. Och faan så snygg den blev. Köpte en flaska när vi var nere första gången på samhället men när vi kom hem och jag skulle använda den så fanns det ingen sån där som man trycker på så det kan komma ut.. smaaart.. så jag och älsklingen fick åka tillbaka för att byta. Vi visade upp flaskan i kassan. Han tittade på den och sa -"Det där såg juh inte så bra ut". NÄHÄ!! menade han det!?!? Men vi fick en ny iaf. och det var juh huvudsaken. Så sen var det bara att gnissa tillbaka igen.

När jag var klar var maten också klar. Lollos köttfärsås med spagetti. Oooohh så gott.
När vi ätit klart var det bara att göra sig iordning igen. Vi skulle åka och hälsa på M:s föräldrar. Men bara C och syskon till M var hemma för J jobbade. Satt och pratade om M och olyckan. Så vi fick höra hur det hade gått till och lite annat än en massa jävla rykten. Faan va mycket sånt dom har fått höra. Stackarna. Lider verkligen med dom. C visade Lollo bilder från bl.a. sjukhuset och sånt. Hon tyckte inte att älsklingen skulle se dom så han gjorde inte det.
Så på Fredag är det begravning... Vill inte säga att jag ser fram emot det men jag vill självklart vara med. Kan fortfarande inte fatta vad som hänt. Usch!
När vi skulle åka så följde C och 2 av M:s syskon med till bilen för att se hur den såg ut (BMW:n vi köpt av M). Har juh gjort lite med den sen dom såg den sist för nån månad sen. Rättare sagt den 24 maj. Det var även sista gången som vi träffade M. ;(
Vila i frid M!

När vi sen kom hem så satt vi och pratade lite sen spelade vi kort igen (som vanligt). Och sen skulle vi gå och lägga oss men jag hamnade här.

Men nu ska jag nog försöka sova lite om jag ska orka upp imon.


Sov så gott alla för det ska jag försöka göra.
Puss & Kram

Svamp plockning :)

Efter att vi varit ute vid olycksplatsen åkte vi ner på samhället för att handla lite, sen ringde Lollo och frågade om vi var på väg snart.. Vi skulle följa med henne och Patrik ut till Rulle för att utfodra "några" tjurar...

Följde med när Patrik utfodrade Rulles tjurar.

Fanns "några" till om man tittade åt andra hållet också. :D


och sen ut i skogen för att plocka svamp. Haha skit kul eller hur!? JAG... i SKOGEN! vilket skämt...

Med Danne, Patrik och Lollo.

Men jag följde så snällt med... Inte en enda svampjävle hittade jag... eller joo... en flugsvamp men den var dom inte intresserade av.. Det var väl allt jag hittade i svampväg :)

Men jag hittade lite hasselnötter och en tia.. Hehe!

Hittade ingen svamp men lite annat iaf :)

Var juh nästan som en skattjakt.. hehe!!

När vi sitter i bilen på väg hem så fick jag ett sms av min syster som tatuerat sig.. *Avundsjuk* (som fan) jävlar va snyggt den blev. När jag ska ta fram bilden för att visa de andra så märker jag att det kryper någonting litet på handen.. WHAAAAAA!!! en spindel!!! eller inte sa Lollo.. det där är en fästing. mmm ännu bättre.. Den lille jäveln fick Patrik ta bort.. Tycker nu så här i efterhand att det var konstigt att jag inte skrikit och flaxat med armarna som en annan jävla idiot och kastat mej ur bilen (som jag skulle gjort i annat fall).. men jag var väl i chocktillstånd eller nått. Haha! Efter det så hittade jag en till... och en till... Sen när man kom hem så var det KÖ till duschen. Av med kläderna (nya för dagen) och in med dom i tvättmaskinen. Hittade lyckligtvis ingen till. Tack och lov!

Sen var det bara att sätta sig och äta. Mandarinkött :P Jag och Patrik fick potatis till och Danne och Lollo åt ris. Tack så mycket svärmor... POTATIS! Fasiken så gott det var. Och jag som inte kan koka potatis. Och jag som älskar (av någon konstig anledning) potatis. hihi!

Senare spelade vi lite kort och sen var det dags för "snarklådan" (sängen) som Patrik säger. :D Hahaha!


*snark* ;)

Besök av olycksplatsen ;(

Eftersom mitt internet är så fruktansvärt segt så kommer jag att skriva sak för sak som vi gjort här nere, så jag slipper skriva ett enda stort inlägg och så kommer det upp en skylt "Sidan kan inte visas" och så får jag skriva om alltihop och lägga in bilderna igen i rätt ordning... så då tror jag att det här blir lättast. Iaf..

Igår när vi vaknat åt vi frukost och sen gjorde vi oss i ordning för att gå utanför dörren. Åkte till platsen där M voltat och kraschat. Det var verkligen jätte jobbigt ;( Kan fortfarande inte fatta vad som hänt!
Enligt C ska polisen sagt att dom trodde att M har väjt för ett djur och kommit över på fel körbana och ner i diket, voltat efter att kraschat emot en vägtrumma.
På bilden så ser man hjulspåret som sedan fortsätter över infarten....

Här har han gått ner bl.a.

På denna sida av infarten har han gått ner och landat på tak... ;(

Här kraschade Micke

Grabben hade många som brydde sig om honom.

Bilden nedan hittade jag på en sida på nätet (för bärgare).

Så här såg den ut efter kraschen.

Efter att kolla på bilden kan man kanske förstå att det blev som det blev. Fy faaaaan!!!!!!
Kan inte säga annat än att världen är orättvis.


R.I.P.

RSS 2.0