Dax För Vinterdäck!

Ja det kan man lugnt säga.

Ewa ringde mej idag och sa att Tufflan var ute och lekte i snön... SNÖN! Tvi!!! Sen... ett tag senare ringde hon igen men jag orkade inte svara, så hon ringde till Danne istället. Hon ville berätta att Adde kört i diket. Helt ärligt så trodde jag att han var en av dom få som inte skulle åka ner i diket, med tanke på hur lugnt han kör. Enda unga killen jag känner som inte kör vårdslöst. Känner mej relativt lugn när jag åker med honom.

Hur som helst så ringde jag till Adde för att höra om han var okay men han nekade mej. Så jag ringde till Madde istället för att höra och hon berättade att han hade ont i naken.

Innan det var allt för sent så ringde Danne till en uppe i Rot och frågade om vi kunde komma dit och fixa våra vinterdäck. Vinterdäcken skulle med andra ord på fälgarna som vi hade sommardäcken på. Sagt och gjort! Det tog ett tag men nu sitter det vinterdäck på bilen. Tack och lov!



Neej... Nu ska vi åka till Akuten med Adde och kolla upp nacken och bröstkorgen. Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt!



Hej då!

Terry Evans.

Jajjemen!
Idag har jag, Madde, Adde, Ewa, Mamma, Pappa, Faster och Maire varit i Malung på en gurppseans (eller vad det heter) med Terry Evans. Kommer inte kunna förklara riktigt vad vi fick vara med om, men jag kan juh säga så mycket att om man är intresserad av det övernaturliga eller tror på ett liv efter döden så är det helt klart en upplevelse att gå på. Tror också att icke troende möjligtvis kommer ändra uppfattning.

Tyvärr fick inte någon av oss någon kontakt med någon från andra sidan men jag ångrar inte en sekund att jag gick.

Dörrarna öppnades kl.18:00 och själv seansen började kl.19:00, och höll på fram till 20:30. Sen var det paus fram till 21:00. Efter det var det fråge stund, vilket betydde att vi i publiken fick ställa frågor till Terry. Vi fick inte ställa personliga frågor eller frågor som kunde leda till kontakt. När som helst under frågestunden kunde Terry förmedla något från någon som han fått kontakt med. MYCKET intressant!

Om ni känner er manade att gå på en storseans så kom ihåg att ni får lov att boka biljetter god tid innan. För jag kan lova att dom blir slutsålda väldigt fort.



Ha det bra med er!

Stolt!

HAMMARMÖRKRET

Nu är skjutningen för mej, Madde & Adde färdig. Pappa ska gå med revolvern en vända innan vi börjar bege oss hemåt. Måste säga att jag är mycket stolt över min syster Madelene som sköt fullt (36 av 36) jämfört med mej och pappa som tappade 4 träff totalt (32 av 36). Plus att hon tog fler poäng än mig, 22 poäng och jag själv tog jag 20 poäng. Adde hamnade på resultatet 30 av 36. Poängen Adde tog var 23 och pappa vet jag inte ännu.

Måste säga att det var värt väntan. En mycket rolig skjutning med varierande figurer mot andra skjutningar. Häftig belysning på visssa av stationerna. Enda minuset var terrängen. Lite för mycket rötter och stenar som stack upp. Men men.. Spelar ingen roll för min del. Känner mej mycket nöjd fast jag vet att jag hade kunnat göra bättre ifrån mej. Men jag får väl skylla på för lite träning. Hehe!

Många plus till Sandviken!


Kram på er!

Mörkerfält i Sandviken.

Just ni sitter jag i bilen tilsammans med Danne, Pappa, Madde & Adde på väg till Sandviken. Ska på Mörkerfält skjutning. Har längtat efter detta sen förra hösten. Och nu är det årets fösta tävling (mörker) för våran del. Ska bli kul. Följde med pappa upp på banan en sväng idag och än så länge sitter dom där dom ska:) hehe!
Så ni får hålla tummarna för oss!


Kram på er!

En sak till...

Ni som är ute och läser får jätte gärna lämna en kommentar så jag vet vilka ni är :)

Inget måste men vore intressant:)



Många kramar på er!

Dessa dagar.

I början av helgen hade vi Ewa, Madde, Adde, Helen, Anders och Tom på besök. Spelade kort och satt och pratade. :) Det var riktigt trevligt.

I förgår fick jag för mej att frosta av frysen. Kunde nästan göra en snögubbe av all "snö" som fanns där inne :P Ringde upp till pappa och frågade om jag kunde få låna nån kylväska med honom, och det fick jag så jag åkte upp och hämtade dom. Längst in i frysen bakom all "snö" hittade jag skinkinnanlår :P Så jag och älsklingen bestämde att vi skulle göra smördegsinbakat kött. MUMS!

Igår morse... eller rättare sagt kl.05:00 ringde Ewa mig, hon ville prata med någon när hon gick hem till Marie. Hon hade varit på fest eller nått :) Var en aning trött när hon ringde. Konstigt vah?!? hehe!
När hon var framme så visade det sig att Marie inte sov hemma, och hennes ena hund hade nästan vält varenda blomkruka i hela huset, spillt ut sin "lilla" vatten skål så det blivit lera av blomjorden, varit uppe i Maries säng (med leriga tassar) och skitit inne i vardagsrummet. Hunden gillar inte att bli lämnad hemma. Hade aldrig klarat av en sådan hund.
Ewa frågade mej om inte jag hade kunnat komma och hämta henne (om jag orkade). Så jag väckte Danne och frågade om han ville och orkade följa med till mora för att hämta henne, och det ville han. Så klockan 06:00 på morgonen gnissade jag och älsklingen till mora för att hämta syrran. Sen var det bara hem och sova.

Idag (efter att vi gått upp) har vi inte gjort så mycket. Pratat med Mats & Gina på Skype. Sen gick jag och älsklingen in i köket för att göra mat. Rester från igår. Senare knackade det på dörren och in kommer Ewa & Madde med Tufflan och Emil :) Lite oväntat så där, men trevligt :) Spelade lite kort och hade kul. Ewa var fortfarande bakis från igår. Hehe!

Tussan har iaf. bevisat att hon kan kallas för "mini pooper" (ett namn som Ewa, Madde och Adde använder på henne). Vet inte varför men jag antar att det är mjukmaten som gör henne dålig i magen. Hon gick nämnligen på lådan för att skita och vi som satt vid köksbordet kände det ganska väl. Först börjar Ewa svära över hur det luktar, och Madde börjar asgarva åt henne, tills ångorna kom fram till henne också. Hehe! Då var det inte bara Ewa som svor. Helt plötsligt började Ewa hulka och vi skrattade ännu mer. Sen reser hon på sig och springer ut på balkongen. OCH SPYR! Blä! Kan lova att det inte luktade så gott om "poopie" hahaha!! Sen satt Ewa och mobbade lillen tills Emil gick på lådan och gjorde samma sak. Fast då luktade det ännu värre, och än en gång sitter Ewa och hulkar och springer ut på balkongen och spyr! Sååå mysigt! Men vi andra fick oss ett gott skratt iaf. hehe!

Sen när dom skulle åka så följde vi med upp till mamma & pappa. Skulle få en oöppnad kattsands låda med Ewa. Sen när vi kom hem så tömde vi kattlådan totalt och skurade ur den, lika så med den gamla lådan. Sen torkade vi rent dom och fyllde upp båda lådorna med ny kattsand. Hann inte ens gå 1 minut innan BÅDA katterna var där. hehe! så typiskt!

Men men! Nu tror jag nog att det är dags att sova lite.. Faan jag måste vända tillbaka dygnet. Nån som har några tips??



Sov Så Gott!!

Dagen började iaf. bra...

Dagen började med att jag och älsklingen lånade en bil med dragkrok och en släpvagn med RV EL för att kunna hämta resten av grejerna hos pappa och skräpet i förådet för att sedan köra det på tippen. Sen tog vi kort på lite fler grejer som vi ska göra oss av med.

Efter det åt vi lite mat och sen åkte vi upp till Madde, Ewa & Jerry för att spela kort.

Innan vi åkte hem så for vi bort till DinX för att tanka i pengarna vi tjänade igår tack vare att vi röjde. Hittade tom backar i garderoben som vi fick 95:- för. Skit kul! :) Till en början iaf. Danne matade in 70 kr sen sista 20 lappen ville inte den där jävla skit automaten ta emot så Danne fick stå och jävlas med den. Men den vägrade. Sen stod det bara i displayen "Välkommen till DinX"  IN MY ASS! Jävla skit grejer!!!! Ringde upp ett nummer som fanns på en lapp vid automaten. Men kom bara till röstbrevlådan... "Hej det här är Camilla Siitari. Står vid DinX just nu och den här jävla skit automaten tar inte emot våra pengar, plus att den har snott 70:- för oss. Vore tacksam om du kunde ringa upp mej!"

Kanske inte lät så trevlig men tänk om man skulle till "jobbet" och inte hade pengar på kortet eller bensin i bilen och sedlarna var allt man hade!?! Hur faan skulle man göra dådå? Någon?? Är så jävla arg just nu.... vet inte vart jag ska ta vägen.

Och den där jävla lappen... Varför i helvete har dom sina nummer uppskrivna om man inte kan få tag på dom?? Nån kan väl ha jour eller nått!!!



Äh! Skit samma!

Nu ska jag ta en lång varm dusch och lugn ner mej!



Sov Gott!

Rensning.

Idag har jag och Danne varit ute i förådet och uppe hos pappa och mamma i deras föråd nästan hala dagen. Har rensat bort sånt som inte är något att ha kvar. Hittade ganska mycket skräp om man säger så.

Har även tagit kort på en massa Volvo 740/745 delar som vi ska sälja. Så känner du någon som har en 740 eller 745 så säg till. Kanske har något som kan vara av intresse. Bl.a ett baksäte till en 745, 740 grill (2 st), en uppsättning vinter däck utan fälg, en uppsättning vinter däck med fälg (passar till BMW), en uppsättning sommar däck (passar 240, 740 och 940m.m.), och lite annat som vi inte har någon användning av.

När vi kom in gjorde vi nån macka och satte oss framför tvn. Av en ren slump tittade jag upp på Skruttan som låg uppe på högtalaren i vardagsrummet. Hon stod och kikade ut i hallen, hon hade rest ragg och svansen var dubbelt så stor. Jag reste mig upp och gick fram till henne. Kollade in i ögonen och märkte att hon hade fäst blicken på något (/"någon") längst bort i hallen. Kände bara hur jag fick kalla kårar i ryggen. Usch, vilken äcklig känsla. Det kändes som att det var nå där borta. Fick lov att tända i köket innan jag vågade mej längre bort. Men det var inget där. Danne sa nått om att det kanske var M. (Dannes vän som vi förlorade i en bilolycka för inte så länge sedan) som var på besök. Läskigt var det iaf.

Nu ska vi nog gå och lägga oss. Ska upp i rimlig tid imorgon.


God natt & Sov gott!

Söndag.

Dagen började väl i stort sett med att jag satt vid datorn och Madde ringde och frågade om hon och Ewa fick låna min dammsugare (min gamla). Så vi åkte upp en sväng och lämnade av den där. Mamma hade dammsugit ute på verandan och antagligen så har det kommit in vatten i deras så dom visste inte om den var trasig. Madde och Ewa höll på att städa nere i tvättstugan och rensade bort gamla kläder och sådant. Blev nog ganska snyggt kan jag tänka mej. Ska åka upp till dom imorgon och kika på hur det blev.

Hur som helst.. när vi kom in på gården iaf. så stod pappa & Tom ute och höll på med Ewas bil. Dom bytte batteriet. Pappa frågade om inte jag kunde ta en vända på byn och kolla hur den gick, och det kunde jag väl, så jag och Danne tog en sväng. Gick väl relativt bra förutom att den drog åt höger (ganska mycket) och guppade lite konstigt. Åkte bort på OK och fyllde på luft i däcken. Förklaringen fick vi där iaf. I höger framdäck var det bara 1,5 kg, och de andra hade ca 2,3 kg. När vi åkte hem så gick den som en klocka :) Den varvade inte så där konstigt som den gjorde förut heller. (Inte för att jag är en bilmekaniker men jag kan då ganska lugnt garantera att det inte är någon topplockspackning som en viss person sagt att det var tidigare)

När vi kom hem så gjorde jag och älsklingen hemmagjord pizza..  Sen satte vi oss framför en film på tvn och åt. Faan va gott det var!

Efter det satte jag och älsklingen oss för att spela kort. När det var min tur att dela så får Tussan ett CP ryck och bara stutsar fram över golvet.. Vette fan vad hon höll på med:) Sen råkade jag dra tummen genom kortleken så det fräste till och Tussan flyger nästan i taket med alla fyra ben rakt ut. Matte sitter självklart och skrattar åt den lille och gör samma sak igen, och åter igen är lilla Tussan i luften med tassarna rakt ut, och Matte skrattar ännu mera. Sen säger jag till Danne att titta vad hon gör när man gjorde som jag gjorde och försöker mej på samma sak igen och misslyckas. Nu var det inte katten som flög utan kortleken. Över HELA köksbordet och på golvet. Och då skrattade Husse åt Matte istället. Kan inte säga annat än Lyckat! Bra jobbat Millan! Hehe!

Sen fortsatte vi spela men jag tröttnade ganska snart.. Hmm gissa varför... Jag vann kanske 2 av 10 gånger! Så neej.. det blev inget mer kortspel. Ska istället sätta på en film att somna till..


Sov så gott alla!
God natt!

Tjejkväll.

Danne åkte nyss upp till Persa för att vara chaufför och själv sitter jag hemma och väntar på brudarna (Ewa, Madde & Helen). Ska ha en tjejkväll.. vilket innebär att vi ska sitta och prata, umgås och spela spel. :D Längtar..
Det var ett tag sen man träffade lilla Helen :) Ska bli kul!

Har nyss fixat klart mina naglar... behövdes verkligen... INTE lösnaglar.. det är mina riktiga naglar och dom är långa för en gångs skull :P hehe! Lyckas alltid på ett eller annat sätt bryta av dom. Nu är dom precis som jag vill ha dom fast kanske lite starkare.

Aja.. nu är dom här äntligen :)


Puss på er!

Jahapp... idag!

Madde & Adde messade när jag och älsklingen satt och åt frukost och frågade om vi ville följa med ut i skogen upp på ett berg och ta lite kort.. Kunde vi väl.... Dom skulle bara duscha och äta först så skulle dom komma och plocka upp oss.

Väl "där" upp så märkte vi att det var ganska igenväxt och inte speciellt ljust (ingen sol som lyste upp)... ganska molnligt och dimmigt... men men vi (jag, Danne & Adde) fick en promenad iaf. (Madde väntade i bilen) :)

På vägen tillbaka så hade vi en liten björnsafari... (Adde sa att dom sett björn där uppe så vi hoppades på att få se vi med). Men ICKE!! Vi konstaterade ganska snart att vi hade större tur att se björn på Orsa Grönklitt (Björnparken).

När vi är nere på byn så ringer pappa och frågar om jag hade tid att klippa honom.. Visst! :) På vägen dit säger Danne att jag ska gå in genom dörren och fram till pappa och klappa till honom i huvudet och säga -"Så där! Nu har jag klippt till dej!" Hahaha!! Kul älskling! :D Hehe!!

Senare åkte Jag, Danne, Ewa, Madde, Adde & Tom ut och "lekte" kurragömma (i bilarna så klart.. vem orkar gå?? :) hehe...) Finns juh inte så mycket att göra i lilla bynn.. Men men man får väl hitta på nått :) Hade ganska kul till en början.. Tills vi bytte lag.. Tjejerna vs. killarna (Tom hade åkt hem lite tidigare, han var chaufför). Vi (tjejerna) hittade ett utmärkt gömställe.. För att de ena ska hitta de andra så ska man ge ledtrådar om vad som finns inom en radie på ca 500m, t.ex. Sopstation, stort gult hus, lastkaj o.s.v... efter ett tag när vi upptäckte att de inte hittade oss så sa vi "älven" som ledtråd.. grejen var att man måste se det man ger som ledtråd.

När dom tillslut hittade oss så uppfattade vi dem som tjuriga.. -"Vart faan ser ni älven härifrån?" Fick vi höra när dom kom.. Vi visste juh att den fanns på andra sidan kullen... men men.. vi ville bara vara snälla och hjälpa dom på traven. Ahh!! Det blev väl några diskusioner efter det sen hittade vi på nått annat.. Och nu sitter jag här.

Tror att det är dags att gå och lägga sig!


Sov så gott!

Idag har det inte hunnit hända så mkt...

Som sagt...

Vet inte vad vi ska hitta på idag.. Ska höra med Madde, Adde & Ewe om dom vill kika förbi så kanske vi kan spela lite kort eller nått.. Igår gjorde vi heller inte så mkt.

Ska nog skriva klart min lista över mina filmer idag.. får se om jag orkar...

Aja... fanns ju inte så mycket att skriva här iaf. Nu ska jag gå in och se vad den minsta pysslar med.. det skramlar sååå.. =) hehe!


mmm... see yah!

Städdag..

Idag har vi inte gjort så mycket, men vi har iaf. städat och dammsugat lägenheten. Tog ut bordet vi hade i köket (Dannes idé, och en mycket bra sådan), fattar inte varför jag skulle envisas med att ha det där... men men... snyggt blev det iaf. När vi nästan var klara så klev Madde, Adde och Ewa innanför dörren. Så vi hade en liten spelkväll :D Adde åkte hem lite tidigare än de andra (ska juh upp och jobba imon)..men han byttes ut av Tom som kom istället. Adde hade ringt till honom och sagt att vi arbetslösa kunde juh sitta uppe hur länge vi ville. Skiiit kul! Tom var så lycklig för att han klådde oss alla i "plump" som Madde & Ewa lärt honom några minuter innan. Nybörjartur kallar jag det! Ha!

Nej nu ska jag och älsklingen sätta igång en film som vi kan somna till..


God Natt!

Idag...

Vill inte påstå att jag mådde så bra imorse.. ABSOLUT INTE! Har typ legat hela dagen... Tills nu på kvällen. Danne & Roger började dricka igen... Suck! Hur orkar dom.... Slutade med att jag & Ewe fick vara chaufför.. Precis vad vi ville... ICKE! ville bara ligga hemma och ta det lugnt.. Men men.. så ofta träffar vi juh inte Roger. Grabbarna ville åka till Rättvik.. haha men snälla.. Det var som jag och Ewa trodde... Bara som fjortisar som luktade kiss , fjortisraggare och skabb... HAHA!! Då kan ni juh gissa vilka vi såg där också.. om inte ***** & ******..  TÄNK! så kan ni lista ut vilka SKABB jag pratar om.. Ledtråd: # Dom (iaf. ena av dom) är bäst på att skapa intriger... # Dom är mytomaner... # Dom åker med ett basebollträ i bakluckan... # Dom har pissat på min gamla grannes skoter... # Dom hotar med att slå sönder (min gamla grannes) bilar (antagligen för att dom är avundsjuka, men vad vet jag)... # Dom tömmer ur sin bil på skräp (på min gamla grannes gård)... Sen behöver jag väl inte ge några fler sorgliga ledtrådar.. ÅH! så patetiskt... MOGET om inte annat.. Jag avundar dom verkligen.. Nej fy fan...

På vägen hem från Rättvik så svängde vi förbi donken för sällskapet var hungriga... När vi rullar ut mot rondellen så möter vi iaf. Sofia.. Asså jag tror att jag måste tycka lite synd om mej själv.. ÅÅÅÅÅÅHHH! så synd det är om mej... Hon pekade finger åt oss/mej... vet jag?? nej! och inte bryr jag mej heller.. men jag var tvungen att skriva om det här... HAHAHA!!

För er som inte vet så är det hon som påstod sig vara min "vän"... Hon påstår att jag snackar en massa o.s.v. men men hon får tro det om hon vill... men det är ju ändå jag som vet hur det ligger till.. HAHA!!

Lilla gumman!! vill bara säga att du är sorglig.

Gårdagen..

Igår kom Roger upp till Älvdalen för att hälsa på oss.. Festade till lite på kvällen. Strax innan vi skulle åka ut kom Renate & Cilla på besök. Det var länge sen sist ;P hehe! Sen skjutsade Adde upp mej, Danne & Roger till Bjärre. Skulle upp och kolla på Tommy Levin :) Han e sååå duktig! Där uppe träffade vi Ewa, Madde & Mamma :D Kvällen började iaf. bra.. Tills vi fick syn på Fia & Daniel. Men blä!

Lite senare på kvällen träffade vi Tommys pappa Ove. Han e bara för go. Han sa att hans högsta önskan var att jag & Tommy skulle bli tillsammans. haha!! Va smickrad jag blir. Han sa att jag är helt underbar och att Tommy skulle behöva en sån som mej.. Han är bara fööör söt! hehe! Men men Jag sa att Tommy hade sin chans men nu är det försent för jag har redan en som jag älskar med hela mitt hjärta. Min Daniel! LOVE! <3

Sen träffade vi även min kusin Sandras mamma. Hon sa att hon och min mamma hade varit upp på dansgolvet och haft jätte kul. Ewa skämdes juh en aning men jag är glad att hon hade kul :D lilla mamsen! <3
Efter det så gick vi in mot bordet som Ewa & de andra hade fixat. Blir bemött av Madde som säger att mamma har ramlat. Den hon dansade med hade tappat balansen och ramlat över mamma så hon slagit i huvudet i scenen. Vi sprang fram till henne och hjälpte henne ut därifrån. Vi kände där hon slagit i sig för att kolla så hon inte hade något öppet sår. Men det hade hon inte. Bara en rejäl bula. Till en början sa hon att hon var okej och att hon inte kände någonting men sen började hon få ont i huvudet. Sandras mamma sa att hon tyckte att vi skulle åka in till akuten med henne för säkerhetsskull, så det gjorde vi. Adde körde och jag, Danne, Roger, Madde & Ewa följde med in. (till akuten). Väl framme så får vi ett rum till henne direkt. Läkaren frågar henne om hon kommer ihåg vad som hände men hon kan inte ge en sammanhängande förklaring. Dom ville hålla kvar henne över natten för observation. Så vi andra fick åka hem. Men vi hade iaf kul så länge det varade.

Sen vill jag även säga grattis till Håggen som för någon dag sen klarade körkortet! GRATTIS!

Ikea....? öhh! Nepp!

Joo.... igår var det meningen att jag skulle följa mina systrar (och en kompis till en av dom) till IKEA i Gävle. Skulle vara i Mora senast 9:00. Men problemet var att jag inte kunde somna kvällen innan.. tror att jag somnade vid 4:00, och Ewa undrade om inte jag kunde köra.. jooo hejja.. Blev ifrågasatt av dom när dom kom hem.. De sa att jag kunde juh sova i bilen... Fyyy faan va arg jag blir på mej själv.. Varför tänkte inte jag på det???? Kan någon seriöst svara på det!?! ÄH!

Istället gick jag upp vid 11:00 ungefär.. Låg och kollade på några avsnitt av Arkiv X under tiden som Danne var iväg på några ärenden. Han följde bl.a. med Lisa bort till Wedde... Sen var han ner på Byggvaruhuset och hämtade en "spillbit" som vi skulle bygga en "hatthylla" till bilen av, så vi kunde få användning av våra 6,9 or som bara låg här. Vi började vid 16:00 tiden och blev klara vid 23:00.. hehe.. Vi var nogranna.. Inte för att det blev den snyggaste men det var inte det lättaste att bygga i en BMW.. hehe! Men för min del dög den.. Är ganska nöjd. Sen var det bara in och sova.

Idag har det inte hänt så mycket.. Danne har jobbat och jag var hemma och fixade lite. Pratade lite med syrran i telefon som undrade om jag kunde färga håret på henne. Sen kom mamma förbi så vi satt och pratade lite.. Efter det så kom Madde, Ewa & Adde ner. Fägade lite hår på en håröm liten Madde :) hehe! Hon är juh nästan värre än mej.. hihi!!

Sen fick vi äta mat uppe hos mamma och pappa. Passade ganska bra för jag orkade inte göra någon mat idag. Tack mamsen & papsen. När vi ätit klart så gick vi upp på Maddes rum och lånade deras tv-spel.. Simpsons.. Skiiiit kul.. Men jag blev lite förbannad kan jag juh erkänna.. Jävla Homer.. Gjorde inte som jag ville. Haha!! Men det var kul iaf. roliga kommentarer han hade!... Hehe!

Sen åkte vi hem.. Lagade ett par byxor och en cardigan åt syrran som hon ska hämta imon. Och nu sitter jag här.. Nu ska vi kolla klart på CSI New York..


Puss Hej!

RSS 2.0